Бившите управляващи от Промяната лъжат като казват, че нямало нито

...
 Бившите управляващи от Промяната лъжат като казват, че нямало нито
Коментари Харесай

Д-р Хасан Адемов: ДПС трябва да участва в антикризисен кабенет, който да решава пробелмите на хората

 Open photo

 

Бившите ръководещи от " Промяната " лъжат като споделят, че нямало нито една пенсия под линията на беднотия. От 2 милиона и 100 000 пенсионери 306 000 души са под линията на беднотия. Това заяви общественият специалист на Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов по време на предизборна среща в Разград.

Той изясни кои пенсии под линията на беднотия: инвалидните, пенсиите с понижен стаж под 15 години, наследствените и на най-уязвимите групи.

Ние предложихме 120-те лв. да продължат да се изплащат на хората с пенсии под линията на беднотия, която е 413 лв.. Управляващите взеха решение по 60 лв. и объркаха цялата пенсионна система, съобщи доктор Адемов.

Той още веднъж напомни бомбата със закъснител, който ще гръмне седмица след изборите, когато стане ясно, че единствено 1/3 от пенсионерите - 700 хиляди, ще получат някакво нарастване на средствата. За останалите няма да има преизчисление на пенсиите.

Кой е същинският проблем в България? Обедняхме! - сподели доктор Хасан Адемов. Той изясни, че рецесията стартира преди 2 години, като основите й бяха заложени още през 2009 година

Какво се случи през последните 7,8 месеца? Вместо още първоначално ръководещите, да оказват помощ на бизнеса и да го компенсират за цените на електрическата енергия, те закъсняха. Мерките им не бяха таргетирани, не бяха ориентирани към най-нуждаещите се, не бяха съответни, съобщи доктор Хасан Адемов.

Ако бяха компенсирали бизнеса първоначално, фирмите нямаше да трансферират високите цени на тока, на газта върху цената на питателните артикули, добави общественият специалист на Движение за права и свободи.

Има ли излаз? Разбира се. Той минава през това да имаме мощна парламентарна група, която да взе участие в ръководството, която да взе участие в антикризисен кабинет. Той би трябвало да взема решение проблемите на хората един по един, безапелационен бе Адемов. 32 години вършим районна политика, пристигна време да вършим и национална, съобщи той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР